Internet verbindingen

Automatisering staat of valt met de internet verbinding.

Een goede internet verbinding is daarom van essentieel belang. Wij kunnen u daarin adviseren wat voor uw bedrijfsvoering de beste internet oplossing zal zijn. Met onze ruime ervaring op internet gebied en de nauwe samenwerking met diverse internet leveranciers, kunnen wij de meest efficiënte internet verbinding voor u realiseren.

 

DSL internet

DSL kent verschillende varianten. Zo is er aDSL, vDSL en bonden vDSL. Bij alle vormen van DSL wordt data overgebracht via de koperlijn, het netwerk van de traditionele telefoonlijn. De V staat voor Very-high-bitrate. vDSL haalt downloadsnelheden tot 100 Mbps en tot 30 Mbps voor uploaden. Voor vDSL mag de afstand van het adres tot aan de wijkcentrale echter niet langer zijn dan 1500 meter. Dat is korter dan bij aDSL. 

Bij DSL wordt data overgebracht middels stroomsignalen. Bij deze techniek is de kans op 'ruis' groter, zeker naarmate de af te leggen afstand toeneemt. Daarnaast is de uploadsnelheid trager dan de downloadsnelheid. Woont u meer dan twee kilometer van de centrale? Dan wordt uw internet al direct een stuk langzamer. vDSL vermindert de nadelige effecten van ruis en lijnlengte. Het haalt downloadsnelheden tot 100 Mbps en uploadsnelheden tot 30 Mbps - afhankelijk van de lijnlengte.

Het is ook mogelijk om in veel situaties 2 vDSL lijnen te bundelen (bonded vDSL). Daarmee haal je twee keer zoveel snelheid als de enkele vDSL verbinding. Daar is wel speciale apparatuur voor nodig welke de 2 lijnen kan bundelen zodat het 1 lijn lijkt.

Alternatieven

Mobiel internet - Met de komst van 5G is mobiel internet als vervanging voor vast internet een optie geworden. Er is een speciaal modem voor nodig.

Voor deze technieken geldt dat deze alleen interessant zijn voor (buiten)gebieden waar vaste internetverbindingen niet toereikend zijn. VDLX biedt in buitengebieden 4G/5G voor thuis en werk aan. Hiermee kunnen snelheden worden gehaald van wel 500 Mbit/s.